Un pas înainte pentru sănătatea angajaților.

Începând din anul 2023, conform ultimelor modificări fiscale, firmele și persoanele fizice autorizate au posibilitatea de a deduce din veniturile facturate o cheltuiala de 400 de euro pe an pentru abonamentul la sală. Aceasta nouă facilitate este menită să stimuleze activitatea fizică a angajaților companiilor și să crească sănătatea forței de munca.

Investiția într-un abonament la sală poate fi acum considerată o cheltuială eligibilă pentru deducerea fiscală, ceea ce înseamnă ca va fi considerată cheltuială deductibilă la calculul impozitului pe profit iar aceste sume nu vor fi impozitate suplimentar cu taxe salariale. Această măsură fiscală va fi de un real ajutor pentru companii, care vor putea sa își susțină angajații în eforturile lor de a rămâne in formă și sănătoși. Este important de menționat că această facilitate este aplicabilă doar pentru abonamentele la sălile de sport și nu include alte tipuri de activități fizice sau servicii de wellness. În plus, este posibil ca această facilitate să fie supusă unor restricții sau limitări, asa că este recomandat să se consulte cu un expert în domeniul fiscal pentru a înțelege cum se aplică in cazul specific al companiei sau al persoanei fizice autorizate.

In concluzie, această nouă facilitate fiscală este un pas important în susținerea angajaților companiilor in a-și menține sau îmbunătăți starea de sănătate, si poate fi benefică atât pentru angajați cât și pentru companii în sine.